mai 28, 2013

Sa stie tot romanul !!!

Din multele informatii pe care le primesc de la prieteni, informatii mai mult sau mai putin importante dar, pentru o mai buna cunoastere generala a problemelor de viata, merita citite, va dau de stire ca iar a aparut in discutie acea controversa daca mai sau daca nu exista ceva aur lasat mostenire de cei ce-au fost si s-au gandit ca la vreme de restriste noi, cei ce ii vom urma, sa nu ducem lipsa pentru existenta noastra la modul decent. 
Am primit un mesaj "Sa stie tot romanul", de parca n-ar sti, cu subiect aurifer, asa ca vi-l relatez asa cum l-am primit:
 
"In anul 1961 am avut, in subunitatea pe care o comandam la Timisoara, un soldat care a lucrat la mina Barza. Ne-a relatat ca acolo s-a gasit un foarte bogat filon de aur pentru care s-a primit ordin de la Gheorghiu Dej sa se opreasca exploatarea si sa se inchida galeria cu un zid gros de beton, pentru a ramine ca rezerva generatiilor viitoare. Acum acolo zidul este spart si lucreaza din greu strainii care se fac ca fac cercetari geologice, scotind zilnic cantitati de aur numai de ei stiute.
Câtă mârşăvie din partea celor care le-au dat acces la bunurile neamului nostru!
Primul vinovat este Mugur Isarescu (Isar - numele lui adevarat) care din 2005 nu a mai vrut sa cumpere aurul minelor noastre si a adus nenorocirea minerilor - pentru a putea sa de acces strainilor la aceasta mare bogatie a neamului.  
 
 
 
Mai multe informatii dezvoltate intr-un articol amplu se pot gasi pe link-ul:
 
http://www.totpal.ro/aurul-romaniei-avem-6-000-de-tone-de-aur-adica-250-de-miliarde-de-euro/

Interesant acest articol care mi-a ridicat o gramada de intrebari din care una ma sacaie mai tot timpul: De ce, Doamne, a trrebuit ca atati romani sa apuce drumul pribegiei, unii manati de saracie, altii de dorul banilor, altii de dorul hotiei, etc....cand in Romania se pot crea locuri de munca in mine si nu ar mai fi nevoie sa cumulam atatea datorii pentru imprumuturile facute care nu ne aduc beneficii de 23 de ani de cand, credem noi, ca am devenit democrati..halal democratie...de fapt democratia reala nu exista nicaieri, este o democratie inchipuita. Probabil din acest motiv s-a dus pe apa sambetei invatamantul, sanatatea, etc., ca sa nu mai ne fortam materia cenusie prin intrebari ca: de ce si pentru ce?!?
Avem mult de muncit cu noi, adica cu interiorul nostru si pana cand nu vom reusi sa distrugem  dihonia din noi pentru a putea avea o pozitie verticala, nu vom putea schimba nimic si vom juca si rejuca piesa lui I L Caragiale "O scrisoare pierduta" pana vom ajunge la orizontala in loc de verticala...
Vom trai si vom vedea cine apuca pozitia orizontala si cine verticala...pana atunci, sa lasam pe dragii nostri concetateni sa invate ce inseamna si cum se traduc cele doua pozitii...spor la treaba!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu