Powered By Blogger

iulie 07, 2013

Sa ne reamintim!...Generatiile "60, '70 si '80...






Nu cred că se va mai naște vreodată în România o mișcare culturală așa cum a fost ,,Cenaclul Flacăra''. Trebuie OMUL, inima, imaginația, cultura. Cine, în zilele noastre are toate aceste atuuri? Un nume, o personă? Pe cine ați mai vedea astăzi făcând ceea ce poetul A. Păunescu a realizat în anii' 80?
Νimic nu a fost mai popular in anii aceia decat ''Cenaclul Flacara''! Adrian Paunescu insusi a iubit aceasta forma de cultura poate mai mult decat si-a iubit poeziile! Exista posibilitatea de a te manifesta liber prin muzica si poezie! Se canta si se recita pe versuri de Blaga, Minulescu, Tarnea, Bacovia, Eminescu...si multi, multi alti poeti romani de marca care astazi, din pacate, sunt dati uitarii sau nici macar nu sunt cunoscuti de catre tanara generatie! Am trait clipe minunate,de neuitat si asta, intr-un regim comunist care era din ce in ce mai greu de suportat! Flacara Poetului ne aprindea sufletele! Impreuna si sub ''bagheta magica''a Poetului deveneam cantec, poezie, iubire, tristete, speranta, dor...Iti multumesc in amintire, Adrian Paunescu! Flacara Cenaclului nu se va stinge nicicand din sufletul nostru!
Nui uitati insa ce a spus Andrei, 20 iulie Parcul Tineretului, 21 iulie Craiova. Sa ne amintim de Cenaclul Flacara, acest fenomen care ne-a infrumusetat tineretea!

2 comentarii:

  1. Subliniez "nici macar nu sunt cunoscuti de catre tanara generatie". Tanara generatie este manipulata de catre mass-media. Generatia asta nu stie ce inseamna Arta ... nici eu nu stiu prea bine si totodata nici despre Adrian Paunescu nu stiu prea multe, insa ma mandresc cu faptul ca nu fac parte din turma care`si misca fesele pe asa numita "Noua Arta" a lui Guta, Salam si alti copii din aceasta lume care desi nu stiu cum arata un buletin, reusesc ca prin mesaje ascunse sa traga o tara intraga in jos ca lor sa le fie bine. Noi acum inca o ducem binisor, dar ma intreb cum o sa fie peste inca 22 de ani :|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...cand umbrele serii cuprindeau orasul, grupuri mari asemeni valurilor marii, de copii, de tineri, de varsnici, de parinti ce-si purtau pruncii pe brate, se adunau in aer liber sau in sali, pentru a simti gustul libertatii si a fi cuprinsi de magia muzicii, pana in zori de zi cand soarele isi trimitea a sale raze...nu pot sa-ti descriu ce simteam cu totii...limba romana si nici alta limba de pe pamant nu poate descrie magia unui concert al Cenaclului Flacara...pentru ca nu s-au inventat cuvinte in vocabulare, sa poti exprima ce simtiri ne cuprindeau pe toti...insasi poezia lui Adrian Paunescu te cuprinde si te poarta intr-o lume la care cei mai multi viseaza...ma refer la acei ce iubesc iubirea...poate va veni o clipa cand si alte generatii vor trai si simti tot ce am trait si am simtit noi, generatiile anilor '60, '70 si '80...o perioada in care a existat un mare OM care ne-a daruit si ne-a lasat sa simtim gustul Libertatii de care eram privati...muzica si poezia sunt starile in care sufletele pot respira aerul adevaratei Libertati...cand dorul Libertatii ma doare, incerc sa mai ascult si sa mai revad clipe petrecute la Cenaclu vizionandu-le pe YouTube sau ma alatur celor doi cei mai buni prieteni ai mei (creionul si hartia) si scriu...lasa-ma sa-ti doresc sa ai parte sa traiesti si tu asemenea clipe pe care le-am trait noi in preajma Cenaclului Flacara...Un week-end excelent...Lorelei

      Ștergere